Om prosjektet
Nasjonal dugnad for å redde liv ved hjertestans og andre akuttmedisinske tilstander utenfor sykehus- "Sammen redder vi liv".
En nasjonal dugnad
Norge har en av verdens beste akuttmedisinske tjenester utenfor sykehus. Likevel må vi bli bedre. Dette er bakgrunnen for at Helse- og omsorgsdepartementet har tatt initiativ til den nasjonale dugnaden «Sammen redder vi liv». Førstehjelpsopplæring i grunnskolen er et av satsningsområdene her.
Hvem står bak?
Helsedirektoratet har gitt Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) oppdraget med å lage et undervisningsopplegg i førstehjelp i grunnskolen. LHL samarbeider nært med flere partnere i dette arbeidet. Våre løsninger og erfaringer blir også delt med de andre delprosjektene i den nasjonale dugnaden.
Utprøving
Undervisningsopplegget i førstehjelp blir i 2018 prøvd ut i pilotkommunene, med evaluering fra SINTEF. Så vil vi på grunnlag av erfaringer og evaluering revidere opplegg og materiell fram til det skal tas i bruk nasjonalt fra 2019 av. Det blir gratis for skolene å bruke undervisningsopplegget.
Partnere
Førstehjelp i grunnskolen er finansiert av Gjensidigestiftelsen. Viktige samarbeidspartnere for prosjektet er: Lærere ved pilotskoler i Tromsø, Ullensaker og Oslo, SINTEF, akuttmedisinske fagmiljøer, professor Petter Andreas Steen ved Universitetet i Oslo, professor Mads Gilbert ved Norges Arktiske Universitet og Tromsø Akuttmedisinske Studentforening (TAMS).
Sist oppdatert
Produsert av
Kursansvarlig
Nåværende stilling;
Prosjektleder, Landsforeningen for Hjerte og Lungesyke, LHL
Utdanning;
Bachelor i sykepleie
Mastergrad i sykepleievitenskap, akutt kritisk syke pasienter
Fagbrev i ambulansefag
Arbeidet innenfor den akuttmedisinske kjeden, ambulansetjeneste, AMK, akuttmottak, legevakt og KAD, LHL