1.2 Faggruppe i bærekraftig utvikling for 1.-4. trinn

 

Målgruppe

Lærere som underviser på 1.-4. trinn

Innhold

Bærekraftig utvikling som tverrfaglig tema i skolen skal legge til rette for at elevene kan forstå grunnleggende dilemmaer og utviklingstrekk i samfunnet, og hvordan de kan håndteres. Ved å bruke naturfag som overordnet tema, vil vi se på helheten og sammenhengene istedenfor å være fagspesifikke. Et eksempel på et overordnet tema er vann, som er avgjørende for liv og har hatt stor betydning for utviklingen av samfunnet vårt og plasseringen av byer og industri. Et annet er insekter, med fokus på pollinering, matproduksjon og artsmangfold.

Målet med denne faggruppen er å øke bevisstheten om viktigheten av en helhetlig tankegang rundt temaer som er av stor betydning for en bærekraftig utvikling av samfunnet vårt og beskyttelse av det biologiske mangfoldet. I tillegg vil arbeidet i faggruppen gi inspirasjon og konkrete tips til undervisningen.

I faggruppa legges det vekt på erfaringsdeling, og underveis vil vi både jobbe i grupper og samlet. Vi tar sikte på å dele og videreutvikle opplegg på samlingene, i tillegg til å gjennomføre praktiske øvelser.

I løpet av faggruppeåret vil vi også gjennomgå bruk av roboten Lego Spike Essential. Det vil bli tips til bruk i undervisningen og undervisningsopplegg spesielt tilknyttet bærekraftig utvikling og søppelsortering.

Tid

Onsdagene 20.09.23 - 25.10.23 - 17.01.24 - 06.03.24 - 17.04.24
Alle dager kl. 13.00-16.00

Sted

Sophie Radich skole

Ansvarlig

Linda M. Smedbakken, Lillestrøm realfagssenter

Påmelding

KS Læring, frist 01.09.23


Forutsetninger
Ansatte i Lillestrøm kommune
Produsert av
Pedagogisk-psykologisk avdeling, Lillestrøm kommune
Deltakere
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
Ubegrenset
Påmeldingsfrist
01.09.2023