Hvordan opprette maler

Kompetanseveiviseren (Se siden Kompetanseveiviseren) baserer seg på ulike maler for de ulike kursformatene. Disse malene ligger i en egen katalog på kommunens kategori, som vanligvis heter Maler ([navn] kommune. 

Kommunen kan selv bestemme hva katalogen skal hete, og hvordan malene skal være. Vanligvis vil disse malene inneholde metadata tilpasset den enkelte kommune og f.eks. et kursbevis, som er spesifikt for hver kommune.

En mal er et kompetansetiltak i det aktuelle formatet. F.eks. er en nettkursmal et kurs med formatet nettkurs, en arrangementsmal er et kurs med formatet arrangement osv.

Du lager en mal på følgende måte:

  1. Opprett kurs ved å bruke Kompetanseveiviseren, f.eks. nettkurs eller arrangement. Legg inn metadata for egen kommune, f.eks. hvem som er målgruppen (Forutsetninger), hvem som har produsert kompetansetiltaket osv.

  2. I tillegg kan man legge inn en eksempelleksjon i f.eks. H5P-format med designelementer og farger fra kommunens profilhåndbok.

  3. Malen gis et logisk navn og legges i katalogen hvor malene skal ligge, vanligvis Maler ([navn] kommune. Da er malen tilgjengelig for alle superbukere og kursopprettere i kommunen

Forutsetninger for å kunne bruke malen: 

  1. Kursmalene må være synlige, dvs ikke skjult.

  2. I Kompetanseveiviseren under Mine innstillinger må Maler ([navn] kommune være valgt som lokal kursmalkategori:

    Mine innstillinger


Sist endret: fredag, 19. juni 2020, 21:16