Angi kursfullføring - hvordan bruke de ulike alternativene?

For å sette fullføringskriterier i et kurs går du inn på tannhjul og "Angi kursfullføring". Da får du flere alternativer å velge mellom. Under ser du en veiledning på hvert alternativ for kursfullføring. 

Du skal ikke velge eller aktivere alle vilkår, men velge det vilkåret eller den kombinasjonen av vilkår som du mener passer i ditt kurs. 

Generelt

Her velger du om deltakere skal få kurset registrert som fullført når alle fullføringsbetingelser/vilkår er nådd eller om de får fullføring registrert når én av fullføringsbetingelsene/vilkårene er nådd. 


Vilkår: Aktivitet fullført

Dette er den mest brukte fullføringsbetingelsen i KS Læring. Her velger du hvilke aktiviteter i kurset deltaker må ha fullført for å få kurset i sin helhet registrert som fullført. Sett en hake ved de aktivitetene du mener er avgjørende for kursfullføring. Merk: kursbevis er sjelden nødvendig å velge her, da det gjerne er frivillig for deltaker å laste ned kursbevis etter fullført kurs. 

Etter å satt hake ved aktuelle aktiviteter, velger du også om alle aktivitetene må være fullført av deltaker, eller om kun én av aktivitetene trenger å være fullført. (Default innstilling er "alle").



Vilkår: Fullføring av andre kurs

Her kan du legge inn et krav om at deltaker må ha fullført ett eller flere andre kurs i KS Læring for at dette kurset skal kunne bli registrert som fullført. Søk opp aktuelle kurs i KS Læring sin kursbase (søk på kurstittel) og velg ønsket kurs i nedtrekkslisten under søkefeltet. 



Vilkår: Dato

Her kan du sette en dato som vil trigge kursfullføring for alle deltakere. Huk av for "Slå på" og velg deretter en dato hvor kurset vil bli registrert som fullført for de på deltakerlisten. 



Vilkår: Varighet for påmelding

Kurset kan automatisk bli registrert som fullført når deltaker har vært innlogget i kurset i x antall dager. Velg "Slå på" og deretter hvor mange dager deltaker må ha vært påmeldt kurset før det blir registrert som fullført. 



Vilkår: Utmelding


Ved å huke av for dette vil kurset bli merket som fullført når deltaker er utmeldt. MERK: ikke anbefalt - denne fungerer ikke i KS Læring. Når deltaker meldes ut av et kurs beholder ikke brukeren sin fullføringsdata. 



Vilkår: Kurskarakter


Her kan du sette karakterkrav (totale poeng) for hva som skal til for å få kurset registrert som fullført. 



Vilkår: Manuell egenregistrering av fullføring

 Huk av for "Slå på" og legg til en blokk for egenfullføring i kurset, så vil deltaker selv kunne velge å registrere kurset som fullført. 


For å legge til blokk for manuell egenfullføring gjør du følgende: 

1. Slå på redigering i kurset 

2. Trykk på "hamburgermenyen"/tre streker øverst til venstre på siden

3. Velg "Legg til en blokk" nederst

4. Velg "Egenregistrering av fullføring" og blokken legger seg til høyre på siden i kurset



Vilkår: Manuell fullføring av andre

Her kan du huke av for om for eksempel kursansvarlig eller instruktør skal kunne gi deltaker manuell fullføring av kurset. Dette gjør vedkommende inne i kursfullføringsrapporten. Huker du av for mer enn én rolle, så vær obs på at du velger det som er mest hensiktsmessig i nedtrekkslisten "Betingelsen krever": 

Alle valgte roller som kan markere når betingelsen er oppfylt = alle de rollene du huker av for må gi deltaker manuell fullføring for at kurset skal registreres som fullført

Noen valgte roller som kan markere når betingelsen er oppfylt = én av de valgte rollene må gi deltaker manuell fullføring for at kurset skal registreres som fullført


Kursfullføringsrapporten, hvor manuell fullføring settes, finner du her: 

1. I kurset, velg tannhjul og deretter "Mer"

2. Åpne fanen "Rapporter" og velg "Kursfullføring" 


Veileder på moodle sine nettsider

Du finner en komplett oversikt og veileder på engelsk her på Moodle sine hjemmesider. 

Sist endret: mandag, 11. september 2023, 14:54