Dette er kurs om pensjon fra KLP. Pensjonsgjennomgangen gjelder både "vanlig" alderspensjon (fra kl. 09-10) og for de med særaldersgrense (fra kl. 10-11).

Om dette kurset

Dette er ett kurs om pensjon fra KLP. Kurset vil foregå via Teams og blir ledet av Tor Erik Aune fra KLP. Før kurset oppfordres alle til å forberede seg ved å ta en titt på hjemmesiden før møtet https://www.klp.no/pensjon. Dere bør også logge dere på Min Side https://klpinteraktiv.klp.no/person/logginn.html hvor dere bl.a. kan gjøre diverse simuleringer av fremtidig pensjon.

Kurset passer for alle som har spørsmål rundt pensjon eller vurderer å gå av med pensjon.

For å delta på kurset;
Klikk her for å delta i møtet




Velkommen til grunnopplæring i arbeidsmiljø (HMS- kurs) for verneombud, ledere og AMU-medlemmer i Stange kommune

Om dette kurset

Arbeidsmiljøloven §§ 3-5, 6-5 og kapittel 7, stiller krav til at ledere, verneombud og medlemmer/varamedlemmer av arbeidsmiljøutvalget skal ha grunnopplæring i arbeidsmiljø (HMS kurs), og at dette skal være dokumentert.

Stange kommune tilbyr i samarbeid med Bedriftshelsetjenesten («Falck») grunnopplæring i arbeidsmiljø (HMS-kurs). Kurset tilfredsstiller myndighetenes krav til opplæring i helse, miljø og sikkerhet, selv om det er under 40 timer. Opplæringen blir en blanding av fysisk oppmøte og digital opplæring.

Målet for dette kurset er å gi innsikt i Arbeidsmiljøloven (AML) og internkontrollforskriften (IK), og gi grunnlag for å kunne bruke AML og andre relevante lover og forskrifter som arbeidsredskap i HMS-arbeidet. Du vil også lære om systematiske arbeidsmetoder for å forebygge, identifisere og løse problemer innen HMS-området i egen virksomhet.

Målgruppen for kurset er nye verneombud, nytilsatte ledere og AMU-medlemmer. Om du ikke er nytilsatt leder eller nyvalgt verneombud/AMU-medlem og det er MER enn 5 år siden du gjennomførte grunnopplæringen er du velkommen til å delta.

Man deltar på hele grunnopplæringen om man melder seg på. Det er ikke mulighet for delvis deltagelse.

 

Første samling (Rådhuset)
Dag 1 – 8. november 2022 (kl. 08.30-15.30)
Dag 2 – 9. november 2022 (kl. 08.30-15.30)

Andre samling (Rådhuset)
Dag 3 – 21. november 2022 (kl. 08.30-15.30)

Dette er et webinar om hvordan man kan forstå og håndtere krigstraumer. Webinaret er arrangert av Aktimed Helse og ledes av psykolog Brynjar Gunnarskog.  

Om dette kurset

Webinaret er delt i to deler. Den første delen tar for seg traumereaksjoner og forståelse av hvordan triggere kan reaktiverer traumeresponser i trygge omgivelser. Den andre delen tar for seg tiltak for å håndtere og møte traumatiserte barn og voksne, og tiltak for å ivareta oss selv som hjelpere. 

Brynjar Gunnarskog er leder for kompetanseteamet i beredskap i Aktimed Helse og Aker Care (MECT). Han har erfaring fra en rekke kriser og katastrofer, og har jobbet med barn og unge i 12 år. Han har vært med på å bygge opp kriseberedskapen på norsk sokkel, med særlig fokus på personell- og pårørendehåndtering. Han har tidligere vært medlem av Bergen kommune sitt kriseteam og utarbeidet proseder for Bergen. Han har sin spesialisering i screening, oppfølging og behandling etter kriser/traumer (PTSD). 


Velkommen som lærling i Stange kommune! Vi er stolte av å være godkjent lærebedrift for hele seks lærefag. Vi ønsker å gi lærlingene våre en god og variert opplæring, og gjøre dem rustet til en spennende fremtid som dyktige fagarbeidere. Stange kommunes visjon er: Sammen om vekst og utvikling! Vi håper du får en god læretid hos oss.


Introduksjonskurs for nye lærlinger

Introduksjonskurs for nye lærlinger er et e-læringskurs som er obligatorisk for alle nye lærlinger i Stange kommune. I kurset får du lære mer om hva en kommune er, hvem som har ansvar for hva i fagopplæringa og ofte stilte spørsmål. Vi håper dette kurset bidrar til at du får svar på ting du lurer på, og kanskje noe du ikke visste at du lurte på. Målet vårt er at du skal få en trygg og god start på læretida hos oss.


Husk at du alltid kan gå inn på KS Læring og se på kurset på nytt om du har behov for det. Lykke til!


Velkommen til veilederkurs! Kurset er obligatorisk for de som er veileder for lærling i Stange kommune (din nærmeste leder vil få e-post om at du er påmeldt kurset). 

Veilederkurset er delt inn i flere deler. Du velger selv når du skal ta hver enkelt del. For å ha fullført veilederkurset må du ha gjennomført alle delene i kurset. Delene varierer i lengde, og varer fra 5-7 minutter til 15-20 minutter. 

Er du ny veileder og usikker på hva du skal gjøre? Da anbefaler vi deg å starte med del 1 som heter "Ny veileder, hva gjør jeg?". Det er et kort e-læringskurs som gir deg en rask innføring i hva du bør gjøre før og rett etter lærlingen har startet opp i din virksomhet. 

Del 2 heter "Veileders oppgaver" og gir deg en kort gjennomgang av hvilke oppgaver du har som veileder hvert halvår. 

Del 3, "Innføring i fagopplæring", gir deg et innblikk i hva fagopplæring er og hvem som har ansvar for hva. 

Del 4, "Hvordan gi tilbakemelding til lærlingen", vil gi deg en grundig gjennomgang av hvordan du kan gi tilbakemelding til lærlingen for å bidra til vekst og utvikling. 

Del 5, "Innføring i Fagfornyelsen", gir deg en rask innføring i hvordan opplæringen skal legges opp for å være i tråd med Fagfornyelsens mål og intensjoner.

Husk at du når som helst kan gå inn på kurset og ta hele eller deler av kurset på nytt. Lykke til med gjennomføringa! 



E-læringskurset viser deg hvordan du finner brukerhjelp, lager en stillingsutlysning, behandler søknader og lager søkerlister. 

Om dette kurset

Webcruiter er kommunens rekrutteringsportal. Her lager du stillingsutlysning, mottar søknader, behandler søknader og kommuniserer med kandidatene. E-læringskurset viser deg hvordan du finner brukerhjelp, lager en stillingsutlysning, behandler søknader og lager søkerlister. 

Retningslinjer og lov-/avtaleverk som regulerer ansettelser i Stange kommune, finner du i ansettelsesprosedyren i EQS. Der får du også henvisninger til aktuelt lov- og avtaleverk. 

Innhold i e-læringskurset
Del 1: Min side og hjelpesenter
Del 2: Lage stillingsannonse
Del 3: Kopiere stillingsannonse
Del 4: Kandidathåndtering og søkerlister


E-læringskurset gir en kort innføring i lov- og avtaleverk som regulerer ansettelser i offentlig virksomhet. 

Du tas igjennom følgende temaer:

  • Fast og midlertidig ansettelse
  • Fortrinnsrett
  • Kvalifikasjonsprinsippet
  • Søkerlister
  • Innsyn i saksdokumenter
  • Tillitsvalgtes rolle i ansettelser

Hvert tema avsluttes med en kort quiz.