Kompetansebroen er rettet mot helsepersonell og studenter og skal styrke informasjons- og kompetansedeling mellom kommuner, sykehus og utdanningsinstitusjoner.

Innhold er tilgjengelig for alle interesserte. For partene som inngår i samarbeidet er Kompetansebroen et viktig tiltak for å styrke samhandling, standardisering av opplæring og tryggere overføringer av pasienter mellom sykehuset og kommunene.


Kompetansebroen startet som en idé fra designinnovasjonsprosjektet «Trygg i egen kommune» i 2014 for sykehuset, bydeler, kommunene og utdanningsinstitusjonene i opptaksområdet til Akershus universitetssykehus HF, og har siden etablert drift i 2018. Fra juni 2019 er også Vestfold og Innlandet med i samarbeidet med egne lokale forsider.

Les mer om Kompetansebroen på kompetansebroen.no > Om Kompetansebroen.

Siden er utviklet i samarbeid mellom Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester (USHT ) prosjektet KlinObsKommune (trinn 1) og Kompetansebroen ved Kristin S. Wendelbo og Sigbjørn Kristiansen. (Publisert 1. desember 2019     Oppdatert 03. mars 2022)

Denne digitale læringsressursen er laget for å være lett tilgjengelig, og som et supplement eller forberedelse til oppmøtebasert undervisning og praktisk ferdighetstrening innen klinisk observasjonskompetanse. Læringsressursen kan brukes til egen oppdatering, til gjennomgang på felles faglunsjer eller  i små grupper som kollegaveiledning på arbeidsplassen.

Den er bygd opp etter ABCDE observasjonsmetodikk og er en innføring i systematisk pasientobservasjon. Det presenteres tekst og filmer som viser korrekt utførelse av utvalgte vitale målinger og handlinger i akutte/subakutte situasjoner.