Velkommen til NIMs menneskerettighetskurs for ledere i kommuner!


Illustrasjon av kommuneleder foran en by.


Er du leder i en kommune? Da spiller du en avgjørende rolle for å ivareta menneskerettighetene i Norge. Det du gjør hver dag kan bidra til at menneskerettighetene sikres eller brytes. Derfor er det viktig at du har menneskerettighetene under huden.

Dette kurset er for deg som er leder i en kommune og vil lære mer hva du kan gjøre for å sikre menneskerettighetene. Kurset er for eksempel relevant for deg som er kommunedirektør, etatsleder, leder for et sykehjem eller mellomleder på et av kommunens NAV-kontor.

Kurset tilbys av Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM), som er et uavhengig offentlig organ administrativt underlagt Stortinget.

I dette kurset lærer du om: 

    1. Hva menneskerettigheter er
    2. Hvorfor menneskerettighetene er viktige i ditt arbeid
    3. Hvordan du kan bidra til å sikre menneskerettighetene
Praktisk informasjon:

      • Forventet tidsbruk: Ca. 30-40 minutter 
      • Det finnes fire varianter av kurset, som retter seg mot ulike målgrupper i kommunen: Ansatte, ledere, folkevalgte og personer som driver kontrollarbeid. Du finner de andre kursene på NIMs kursside.
      • Det kan også være nyttig for deg å kjenne til deler av innholdet i kurset som retter seg mot ansatte. Driver du internkontroll, kan også kurset som retter seg mot personer som driver kontrollarbeid være aktuelt for deg.
      • Kurset er også tilgjengelig på NIMs nettsider: https://www.nhri.no/velkommen-til-nims-kurs-om-kommuner-og-menneskerettigheter/
      • Har du spørsmål eller innspill til kurset? Kontakt NIM på info@nhri.no.

Sist oppdatert
29.02.2024
Læringsformat
Ledige plasser
Ubegrenset