"Vold i nære relasjoner - Hvordan avdekke og håndtere" er et kurs for alle ansatte som i sitt arbeid kommer i kontakt med barn, ungdom eller voksne. I høst avholdes kurset to ganger i Stavanger Kommunes kampanjeuke mot vold i nære relasjoner: "Trygg - Fri fra vold" (25.11-01.12). Alle ansatte i kommunen oppfordres til å ha et særlig fokus på vold i nære relasjoner denne uken, som for eksempel å delta på dette kurset.

Ansatte i kommunen er ofte i en særstilling til å få avdekket vold i nære relasjoner. Da er det viktig at du som kommuneansatt har de rette verktøyene for å håndtere denne informasjonen og iverksette nødvendige tiltak.

Meld deg gjerne på selv om kurset er fullt, du blir da automatisk satt på venteliste og får beskjed dersom det blir ledig eller vi setter opp ekstra kurs.

Om dette kurset

Målgruppen for dette 2-timerskurset er alle kommuneansatte, eller aktuelle samarbeidspartnere, som i sitt arbeid kommer i kontakt med barn, ungdom eller voksne.

Kurset gir en gjennomgang av voldens omfang og søker å gi verktøy for å kunne avdekke og håndtere saker der innbyggere er utsatt for vold i nære relasjoner.

Kurset tar for seg de ulike formene for vold, hvordan snakke med voldsutsatte, samt hvilke tiltak som kan iverksettes. Det fokuseres på ulike grupper utsatt for vold, herunder barn/ungdom/voksne, mennesker med minoritetsbakgrunn, funksjonshemmede, eldre og rusmisbrukere.

Kurset er å regne som et oversiktskurs og passer for alle.

Dette kurset arrangeres av Krisesenteret i Stavanger og foredragsholderne er Monica Velde Viste (Virksomhetsleder) og Ine Lea (Koordinator). De har begge master i Samfunnssikkerhet fra UiS, samt lang erfaring fra krisesenteret og som foredragsholdere.

"Vold i nære relasjoner - Hvordan avdekke og håndtere" er ett av 41 tiltak i kommunens handlingsplan: "Trygg - Fri fra Vold". 

Mer informasjon om Krisesenteret i Stavanger finnes på www.stavanger.kommune.no/krisesenter

Se også gjerne nasjonal nettportal om vold i nære relasjoner: dinutvei.no

Målgruppe: Alle ansatte

Kursvarighet: 27.11.19, klokken 09:00 - 11:30

Påmeldingsfrist: 25.11.19 Hvis kurset er fullt vil du automatisk bli satt på venteliste.

Pris: Gratis

Kontaktinformasjon til de som arrangerer kurset:

ine.lea@stavanger.kommune.no


 


VELKOMMEN!

Forutsetninger
Ingen spesielle
Kurssted
Arne Rettedalsgate 12, møterom 1
Tid fra - til
Onsdag 27.11.19 kl 09:00 - 11:30
Tidsbruk
2,5 timer
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
3 av 75
Påmeldingsfrist
25.11.2019