Formålet med opplæringspakken er å gi tilpasset opplæring til personer med helsefaglig bakgrunn som er disponibel for nye oppgaver i forbindelse med Koronautbruddet i sykehjem, bofellesskap, avlastningsboliger, bosentre, hjemmetjenester og andre avdelinger som er spesielt viktige i arbeidet med å forebygge, diagnostisere, behandle og følge opp koronapasienter i Bergen kommune.

Målgruppe:
 Personer med helsefaglig bakgrunn som jobber i andre yrker og som har sagt seg villig til å bidra til å løse bemanningsbehovet under koronautbruddet.

Læringsmål: 

  • Kjenne til hvordan sykehjem/tjenester til utviklingshemmede/hjemmebaserte tjenester/psykisk helsetjenester og rustjenester samt andre relevante helsetjenester er organisert 
  • Kunne utføre prosedyrer i henhold til krav om smittevern generelt, samt håndhygiene og på- og avkledning av smittevernutstyr spesielt 
  • Kunne håndtere legemidler i henhold til retningslinjer og prosedyrer i Bergen kommune 
  • Tilegne seg kunnskap om prosedyrer i grunnleggende stell, munn- og tannhelse og ernæring 
  • Kunne finne frem i elektronisk pasientjournal og være kjent med hvordan du oppfyller dokumentasjonsplikten. Oppdatert innsikt i lover, regler og kommunens rutiner i forbindelse med dokumentasjon.

Kursbeskrivelse: Kurset gir en tilpasset og grunnleggende innføring i smittevern, legemiddelhåndtering, grunnleggende stell, munn- og tannstell, ernæring, kommunikasjon med personer med demens, tillitsskapende tiltak, samtykke, tvang og dokumentasjon. Temaene i kurset må gjennomføres i den rekkefølgen de fremkommer. Det stilles krav til at du setter deg godt inn i det faglige innholdet under hvert tema. Kurset registreres som godkjent når alle temaene er gjennomført. 

Starte kurset / påmelding:
Trykk på knappen "Gå til påmelding" for å starte kurset. Du vil umiddelbart bli registrert som deltaker, og motta en e-post-bekreftelse.

Tekniske krav:
Kurset fungerer på datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner som har en nettleser av nyere dato slik at den støtter HTML5. Eksempel på nettlesere er Microsoft Internet Explorer versjon 9 eller nyere, Opera, Google Chrome og Apple Safari.


Sist oppdatert
17.04.2020
Forutsetninger
Helsefaglig bakgrunn. Godkjent som helsearbeider (COVID 19) i Bergen kommune.
Produsert av
Bergen kommune, Byrådsavdeling for eldre, helse og frivillighet i samarbeid med HR konsern
Tidsbruk
60-90 min.
Læringsformat
Nettkurs