Beskrivelse:

Denne workshop’en er forbeholdt HMS-grupper på skoler i Stavanger kommune, PPT, kulturskolen, Johannes læringssenter og Lenden skole- og ressurssenter.

 Vold og trusler om vold er en kjent problemstilling på skoler, og det er den hendelsestypen med flest innmeldte hendelser i Siifra. Forskrift om utførelse av arbeid har klare krav til hvordan arbeidsgiver skal forebygge og håndtere vold og trusler. I flere tilsyn på skoler høsten 2022, har arbeidstilsynet påpekt at risikovurderinger, tiltaksplaner, opplæring og øvelse må forbedres. Derfor inviteres alle HMS-grupper på skoleområdet til workshop for å:

 Informere om hvordan skolen/virksomheten skal jobbe med forebygging og håndtering av vold og trusler for å sikre en trygg arbeidsplass for ansatte og et godt skolemiljø for elevene.

  • Dele erfaringer og læringspunkter fra noen av de skolene som har hatt tilsyn.
  • Utarbeide eller forbedre skolens/virksomhetens egen risikovurdering for vold og trusler, slik at denne tilfredsstiller krav i forskrift. Det settes av god tid til at HMS-gruppa får jobbe praktisk med dette på workshop’en, med tilgang til bistand og hjelp fra rådgivere i HMS-team og BHT.

 Workshopen ledes av HMS-teamet i organisasjon og forhandling og BHT. Hovedverneombud deltar også.

 Praktisk informasjon:

  • Det er plass til maks 13 HMS-grupper per workshop.
  • Kun en person fra hver HMS-gruppe skal melde på HMS-gruppa.
  • En person fra HMS-gruppa må sende epost til hilde.hegland@stavanger.kommune.no om hvor mange som deltar fra HMS-gruppa. Frist 6.mars 2023.
  • Hver HMS-gruppe må ha med seg minst en PC til workshop’en. Den skal brukes i arbeidet med å lage egen risikovurdering.

Forutsetninger
Workshop for HMS-grupper på skoler og virksomheter på skoleområdet
Produsert av
Stavanger kommune
Kurssted
Folkets hus festsalen
Tid fra - til
14.03.2023 kl. 12:00-15:00
Tidsbruk
Antall timer
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
7 av 13
Påmeldingsfrist
10.03.2023