På fagdagen 10.05.2023 ble det satt søkelys på hva rasisme, diskriminere og utenforskap er og hvordan dette kan komme til uttrykk i barnehagen. Etat for barnehage inviterer til videre blikk på denne tematikken. Denne gangen skal vi se nærmere på samarbeid med foreldre og inkluderende praksis i barnehagen.


Målgruppe: Ansatte i private og kommunale barnehager i Bergen

Kursbeskrivelse:

Foredragsholder er Marcela Montserrat Fonseca Bustos, universitetslektor i pedagogikk ved barnehagelærerutdanningen på OsloMet. Hennes fagområder og forskning retter seg mot arbeid med kulturelt mangfold og flerspråklighet i barnehagen, samt perspektiver på inkludering, ekskludering og rasisme. 

Forarbeid: Les det som er markert med gult i den vedlagte fagartikkelen Dobbel matpakke og termos med kakao: minoritetsforeldres perspektiver på friluftsliv i barnehagen skrevet av Marcela Montserrat Fonseca Bustos, Katrine Giæver, Usma Ahmed og Anne-Linn Bang (2022).

 Hva tenkte du når du leste dette? Skriv ned stikkord og ta dem med til samlingen 25.09.2023. 

Vi skal fortsette «sporjakten» i egen barnehage. Ta bilder og dokumenter noe fra samarbeidet med foreldrene i barnehagen. Det kan eksempelvis være av informasjon barnehagen har sendt ut / hengt opp i garderoben til foreldrene angående tur, klær, foreldremøte e.l. Bruk mobiltelefon eller iPad, og anonymiser hvis det er noe som kan identifiseres av personer eller barnehagen. Fint om dere tar med dere 1-3 bilder av ulike skriv / oppslag til samlingen 25.09.2023. 

Barnehagen kan fortrinnsvis melde på de som deltok på fagdagen 10.05.23. Dersom de ikke kan delta, kan barnehagen melde på deltakere i deres fravær.


Avmeldingsfrist: 20.09.23
Fra og med denne dato er det ikke mulig å melde seg av selv - ta eventuelt kontakt med kursansvarlig for å melde fra

Kontaktinformasjon til kursarrangør: For aktiv e-postadresse skriv: mailto: nina.traeet@bergen.kommune.no


Produsert av
Etat for barnehage, Bergen kommune
Kurssted
Scandic Bergen City
Tid fra - til
25.09.2023 kl. 08:30-11:30
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
53 av 150
Påmeldingsfrist
25.09.2023