Samlet mot vold - Digitale ressurser 

Digitale ressurser for Trygghetsuka i Sarpsborg kommune


De digitale ressursene er utarbeidet av nettverksgruppen “Samlet mot vold i nære relasjoner” i Sarpsborg kommune. De inneholder nyttige digitale ressurser som e-læringskurs, filmsnutter, dokumentarer, podcast, apper og fagstoff om temaet vold i nære relasjoner. 

Målet er å bidra til kompetanseheving innen avdekking og iverksetting av tiltak ved vold i nære relasjoner. I noen situasjoner kan det også medføre vold og trusler ovenfor ansatte, hvilket er regulert i HMS-rutiner i internkontrollsystemet. De digitale ressursene oppdateres årlig. 

  • Vold er enhver handling rettet mot en annen person som gjennom at denne handlingen skader, smerter, skremmer eller krenker, får denne personen til å gjøre noe mot sin vilje eller slutte å gjøre noe den vil» (Isdal 2000). 
  • Begrepet vold i nære relasjoner brukes om vold og overgrep mot personer man har et avhengighets- eller tillitsforhold til, som i familie, husholdning og lignende. 

  • Vi anbefaler de digitale ressursene for: 
  1. Nyansatte og ansatte for ivaretakelse av kompetanse og kompetanseheving 
  2. Implementere dette som innsatsområde i HMS-arbeidet i årshjul. 
  3. Årlig fokusuke for vold i nære relasjoner er Trygghetsuka i uke 47, planlegg aktiviteter internt - gjerne ut fra dette dokumentet.


Kompetanse skaper trygghet til å handle - Sammen skaper vi trygghet

Sist oppdatert
16.11.2023
Kursansvarlig
Læringsformat
Nettkurs