Hvordan kan vi bruke vår flerfaglige kompetanse til å skape magiske øyeblikk sammen med våre brukere og pasienter? Dette spørsmålet danner utgangspunkt for fagdagen. Eksemplene hentes fra prosjekt om ungdom, men er overførbart til alle aldre.

Kurset passer for alle som jobber med mennesker innen pedagogiske og helse- og sosialfaglige yrker, også for ledere innen disse arbeidsområdene.

Fagdagen koster kr. 350,- inkl. lunsj

Om dette kurset

På samlingen vil vi få møte den unge Kevin som etter å ha strevd med livet sitt over flere år, kan fortelle om hvordan et møte med sosialarbeideren Marianne ble til et betydningsfullt vendepunkt for han.  Han kaller dette møtet for et magisk øyeblikk.  I en kort film får vi følge han på en reise hvor han intervjuer andre unge og deres hjelpere om erfaringer med slike møter. Kevin var en av de unge som var med i prosjekt Ungdom i svevet. Dette var et flerårig tverrfaglig fagutviklings- og forskningsprosjekt som var opptatt av å finne virksomme tilnærmingsmåter i møte med ungdom som strever med livet sitt. Prosjektet har blant annet resultert i boka «Sett, hørt og forstått. Om profesjonelle møter med unge i sårbare livssituasjoner», der de to foredragsholderne er to av forfatterne.

Samlingen vil bestå av faglige innlegg, samt øvelser hvor vi tar utgangspunkt i deltakernes egne opplevelser med gode brukermøter. Følgende tema vil bli tatt opp:

  • Hva er faglig dømmekraft og kunnskapsreflektert praksis?

  • Hva er gode møter med brukere/pasienter?

  • Hvordan kan vi utvikle flerfaglig samarbeid gjennom å lære av erfaringer med gode møter?

  • Hvordan skaper vi gode møter og magiske øyeblikk sammen med våre brukere og pasienter?

  • Hva kan gjøre det vanskelig å arbeide på denne måten?

Forutsetninger
Ingen
Produsert av
Avdeling psykisk helse og rusarbeid, Bø
Kurssted
Kommunehuset - Møterom - Kommunestyresalen
Tid fra - til
09.02.2017
08:30 - 15:30
Intern pris
Kr. 350,- inkl. lunsj
Ekstern pris
Kr. 350,- inkl. lunsj
Tidsbruk
7 timar, inkl lunsj
Læringsformat
Arrangement
Ledige plasser
56 av 60
Påmeldingsfrist
07.02.2017